fbpx

Despre fundație

 


Fundația Catharsis Art este o instituție culturală independentă, care are ca principal scop promovarea artei prin educație și a integrării ei în toate categoriile sociale, prin:

– promovarea valorilor și tradițiilor naționale; – culegerea și promovarea artei populare; – competiția și concursul în procesul educational ; – crearea și dezvoltarea activităților de tip educativ interdisciplinar; – promovarea patrimoniului cultural istoric; – derularea de programe și proiecte care ajută la realizarea scopului și obiectivelor fundației; – promovarea valorilor morale, cultural-artistice și spirituale; – incurajarea tinerilor de a participa la viata socială, având în vedere coeziunea socială și grupurile defavorizate; – promovarea și implementarea de strategii și metode pentru dezvoltarea creativității; – promovarea comunicării și terapiei prin artă; – familiarizarea cu limbajul artistic și a mijloacelor necesare pentru derularea activităților în domeniu, prin colaborarea dintre artiști și lideri din diverse domenii.

 

Prin proiectele sale, fundația își propune să ofere o alternativă atrăgătoare la nevoia de evadare din cotidian și să devină o sursă complexă de exprimare prin arta. Cursurile din cadrul instituției pun accent pe creativitate și pe comunicarea permanentă dintre elev și profesor, oferind o experiență unică fiecărui cursant în parte. La sfârșitul experienței, acesta se va descoperi pe sine mai conștient de ceea ce este și de ceea ce poate face.

Un spațiu fascinant în care suntem invitați să pătrundem în lumea artei. Aici copii se pot răsfăța descoperind tainele creației  vestimentare, își pot însuși magia amestecului culorilor prin pictura de șevalet, pot să-și folosească imaginația și originalitatea cu ajutorul picturii decorative, sau pot deprinde tehnicile desenului  într-un cadru în care frumosul cu fantezia și relaxarea, se îmbina într-un  chip armonios.

pach4

 

Profesorii noștri

   MARIANA CÎMPEANU

   Pictor cu o bogată activitate artistică, desfășurată în numeroasele expoziții personale și de grup naționale și internaționale, tabere de creație, lucrările regăsindu-se în diverse colecții de artă.

   Membru al Uniunii Artiștilor Plastici București – Filiala Pictură, din anul 2000.

   Şi-a susținut doctoratul în Arte Vizuale la Universitatea de Vest din Timișoara și masterul în Pictură la Universitatea Națională de Arte București.

   În prezent predă Estetica la Facultatea de Arte a Universității Hyperion București.

  Organizează și coordonează activități artistice creative, recreative și terapeutice cu toate categoriile de vârstă.

Vă așteptăm cu drag!

Va solicitam atentia cu speranta de a va convinge sa va implicati si sa deveniti un partener activ al proiectului Fundatiei Catharsis Art „Arta pentru mine”. Credem ca toti oamenii se nasc buni, dar ceea ce face diferenta este educatia.

Din dorinta de a forma oameni cu un caracter frumos, ne-am propus sa aducem in actualitate acele valori care au dainuit de-a lungul timpului, valori perene care au stat la baza dezvoltarii armonioase a omului si a societatii.

 In portofoliu veti regasi diversele modalitati in care am reusit sa ne adresam tinerei generatii si nu numai. In atelierele noastre de arta interactionam direct si personal cu fiecare participant, descoperindu-i si punandu-i in valoare potentialul, considerand ca aceasta este o metoda eficienta si benefica in egala masura. De asemenea, am fi bucurosi ca in cazul in care aveti si alte sugestii care sa convearga cu dezideratele noastre, sa ni le propuneti.

            Va prezentam cateva modalitati de a va implica in viata comunitatii prin sustinerea priectelor desfasurate de Fundatia Catharsis Art:

  • prin redirectioanarea unei sume din impozitul pe profit / venit conform legeii 30/2019*, suma deductibila integral.
  • prin organizarea unor evenimente de tip team building in care o parte din timp sa fie alocat pentru a intra in contact cu arta. Un workshop de arta in care cei implicati sunt provocati in a vedea ceea ce ii inconjoara din perspectiva si cu sensibilitatea artistului – outside the book.
  • prin achizitia unor lucrari de arta pe care fundatia noastra le are in patrimoniu. Acestea pot pune in valoare diferitele spatii de care dispuneti (birouri, holuri, sali de conferinta), sau pot constitui un frumos si elegant cadou oferit partenerilor cu ocazia diverselor evenimente, receptii, premii, creand premizele dezvoltarii unei relatii la fel de valoroase si longevive precum lucrarea de arta.
  • prin achizitia de reproduceri (marcate cu timbru sec si inramate) realizate de fundatia noastra, care se pot constitui in daruri, atentii pentru partenerii si/sau membrii companiei, prilejuite de diferite ocazii sau zile special precum: conferinte, simpozioane, sarbatori legale ori religioase.

Am fi foarte bucurosi pentru deschiderea dumneavoastra de a ne sprijini si incuraja.

Va multumim pentru timpul acordat.