Vă propunem să începem noul sezon al atelierelor de pictură cu o temă care urmărește să aducă în prim-plan arta populară.
Motivele și simbolurile care gravitează în jurul așezărilor rurale se aștern permanent pe obiectele din gospodărie, dând astfel nu numai omogenitate artei populare, dar și o frumusețe aparte care încă mai constituie centru de interes și sursa de inspirație pentru artiști.
Arta populară definește creația care nu se înscrie în artele clasice sau moderne, ci e în general inclusă în producția meșteșugărească tradițională sau casnică.
Descoperirea fenomenului artei populare ca parte valoroasă a culturii se datorează dezvoltării științei istoriei artelor la sfârșitul secolului al XIX-lea. Din punct de vedere estetic și istoric, ea s-a produs în paralel cu dispariția treptată a acestui fenomen în societățile europene, care se aflau în plin proces de industrializare. Pierderea treptată a tradițiilor meșteșugărești, la sfârșitul secolului al XIX-lea în Europa Centrală și de Vest, iar mai târziu și în Europa de Est, i-a anulat artei populare baza ei naturală.
Domeniu: Pictură
Tehnica: Tempera cu emulsie pe panou de lemn 30 x 30 cm
Profesor: artist plastic lect. univ. dr. Mariana Cîmpeanu
Date de desfășurare: 28 septembrie 2016, 5 octombrie 2016, 12 octombrie 2016, 19 octombrie 2016, 26 octombrie 2016
Număr ateliere: 5
Frecvenţa: săptămânal
Tip: teoretic și practic
Cost: 400 lei
Locul de desfășurare: detalii aici
Social Profiles