fbpx

Impreuna cu Gaudi

Antoni Placid Gaudi i Cornet, s-a născut la 25 iunie 1852 la Reus, Catalonia, într-o familie modestă de căldărari și a trăit 74 de ani, timp în care a realizat sute de opere, la Barcelona, opere care în momentul de față au ajuns în patrimoniul statului, datorită originalității și viziunii sale absolut senzaționale.

Deși a fost asociat stilului Art Nouveau, Gaudi a creat un întreg stil original. Majoritatea lucrărilor lui Gaudi sunt bazate pe un stil arhitectural excepțional, în linii curbe și cu detalii impecabile. Forma curbă caracteristică aparține arhitecturii gotice, iar restul elementelor aparțin stilului avangardist. Au trecut foarte multi ani de la ultimele lucrări ale lui Gaudi, însă acest loc încă a rămas meca arhitecților avangardiști din toată lumea.

Uluitoarea biserică Sagrada Familia, Casa Batllo, Casa Vicens, Parcul Guell și palatul din interiorul acestuia, La Pedrera, Finca Guell sau Cscada din Parcul Ciutadela sunt numai câteva dintre operele care au transformat Barcelona într-unul din cele mai frumoase orașe din Europa. Exista voci care susțin că Barcelona nu ar avea niciun farmec dacă Gaudi nu ar fi existat.

***

Domeniu: Pictură
Tehnica: Pastă de modelaj pictată și aplicată pe carton pânzat, 20 x 50 cm
Profesor: artist plastic lect. univ. dr. Mariana Cîmpeanu
Date de desfășurare: 22 februarie 2017, 1 martie 2017, 8 martie 2017, 15 martie 2017
Număr ateliere: 4
Frecvenţa: săptămânal
Tip: teoretic și practic
Cost: 500 lei
Locul de desfășurare: detalii aici

Inscrie-te aici!