fbpx

Muzicalitatea artei abstracte

Arta abstractă, sub diferitele ei forme, nume și explicații, rămâne o constantă a artei contemporane, ea neilustrând concretul, o anumită persoană, loc sau lucru prezent în lumea reală, nici măcar unul distorsionat sau cu trăsături exagerate. Culorile și formele, precum și materialele și tehnicile folosite joacă un rol important pentru rezultatul finit, în care sunt incorporate forme geometrice sau reprezentări fluide și distorsionate.

Prin urmare picturile abstracte sunt picturile care apelează în mod direct la sentimentele și stările noastre sufletești, reprezintă lucruri imateriale, care nu pot fi văzute, precum emoții, sunete, experiențe spirituale, așadar fiecare privitor poate să simtă ceva total diferit privind o pictură abstracta.

Prin seria 7 de ateliere pe care vi le propunem, plecând de la artiștii G. Braque, J. Gris, P. Picasso, J. Miro, V. Kandinski, vom încerca să înțelegem împreună pictura abstractă, pentru care  trebuie să lăsăm toate conceptele știute despre alte tipuri de picturi deoparte. Într-o pictură abstractă nu trebuie să căutăm reprezentări și asemănări cu elemente din realitate, ci trebuie să observăm cum ne afectează starea și ce imagini sau amintiri trezește în noi. Vom identifica și asculta propria noastră muzica interioară, pentru pura placere sau poate, pentru o autocunoaștere mai profundă…

***

Domeniu: Pictură
Tehnica: Pictură în culori acrilice pe pânză 70 x 70 cm
Profesor: artist plastic lect. univ. dr. Mariana Cîmpeanu
Date de desfășurare: 2 noiembrie 2016 , 9 noiembrie 2016, 16 noiembrie 2016, 23 noiembrie 2016, 30 noiembrie 2016, 7 decembrie 2016, 14 decembrie 2016
Număr ateliere: 7
Frecvenţa: săptămânal
Tip: teoretic și practic
Cost: 560 lei
Locul de desfășurare: detalii aici

Inscrie-te aici!

kandinsky_arta-abstracta