fbpx

Tabara: Pictură în vacanţă (3-10 iulie 2016)

Poveștile despre artă și artiști ne vor însoți pe parcursul călătoriei noastre.  Redarea sau reinterpretarea peisajului va constitui punctul de plecare al expediției noastre, care va avea ca scop final descoperirea fascinatei lumi a artei, bucurându-ne totodată de soarele montan și aerul curat.
Lăsându-ne inspirați de formele pe care le găsim în natură, putem experimenta diverse tehnici specifice artelor plastice, care vor ajuta la dezvoltarea creativității micilor artiști. Programul va fi condensat, solicitându-vă mai multe ore de “joacă” în care culoarea și instrumentele specifice va vor deveni prietene.

Provocare:

“Țară țară, vrem ostași!”… și astfel, în regimentul artelor, ni se mai alătură Poezia.

Astfel că Pictura își unește mâinile ei colorate cu Sculptura cea plina de vraja atingerii, ca într-un joc al copiilor. Cuvintele se unesc între ele și pornesc o roată veselă împreună cu Dansul. Muzica le acompaniază pe toate cu ritmurile ei pline de viață și astfel că toate împreună, toate Artele, invită încă o floare în mănunchiul lor, aducând și mai multă strălucire:  Poezia.

Prin rimele ei, ca un cântec al tuturor anotimpurilor, prin curcubeiele pe care le poate ridica în suflet, prin delicatețea cu care poate atinge inima, precum și prin modul în care o poate face să danseze de bucurie, adaugă cu sine o coroană Artei, mai luminoasă decât a oricărui rege.

Și fiindcă Poezia este o coroană regală care nu are supuși, ci doar prieteni, ea își dorește să-și împartă strălucirea cu oricine este dispus să încerce din mireasma ei. Nu e nevoie nici de talent, nici de prea multe cuvinte. În schimb este nevoie de suflet, cu toată frumusețea lui. El, sufletul, este singurul rege care își împarte împărăția cu cât mai mulţi, astfel că vă invităm și pe voi să fim, măcar pentru câteva clipe, pentru câteva rime, împărați veritabili. Prin Arta, prin Creație și prin Spirit.

La finalul zilelor de tabără vom pune în bagajul de întoarcere, nu numai amintiri și prietenii, dar și experimentele noastre artistice.

Tabara - Pictura in vacanta